miércoles, 21 de febrero de 2018

TEMOR A LA MALALTIA

Està associat amb el temor a la vellesa i el temor a la mort.

Té els seus orígens en l'herència, tant física com a social. Els interessos de la indústria farmacològica estan canalitzats al fet que temem la malaltia, i vulguem estar sans. Cosa que aconseguirem, és clar, prenent -i comprant-els medicaments que aquesta produeix.

Els anuncis ens diuen que si tenim mal de coll hem d'anar a la farmàcia a comprar l'últim medicament de moda per alleujar-ho. Els professionals ens diuen que si ens surt un gra sospitós en el nas hem de fer-nos una bateria de proves per veure de què es tracta.

Tot això ens espanta, ens fa pensar que estem malalts, i ens fa dependre a l'excés del sistema sanitari. Si tinguéssim més confiança en la capacitat d'auto- curació del nostre organisme, veuríem que en la majoria dels casos, el mal de coll s'aniria sense més i el gra en el nas desapareixeria per si sol. Parafrasejant al Dr. Antoni Sitges: " Si pot, no vagi al metge".

A més, sabem que més de la meitat de les persones sofreix hipocondria. És a dir, imaginen que estan malalts sense estar-ho. Sabem també que solen patir els símptomes físics de la malaltia temuda.
És a dir: podem emmalaltir per suggestió ( efecte nocebo) de la mateixa manera que una càpsula de sucre ens pot guarir si creiem en això (efecte placebo) La ment és molt poderosa per a el bó i per a el dolent!

Així doncs, no temin, mantinguin la seva ment equilibrada, positiva, i no es deixin influir. Si volen saber com aconseguir-ho, a Medinatur els podem ajudar. Portem 25 anys fent-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario